En ole ikinä ymmärtänyt miksi jotkut ihmiset kokevat tarvetta hakea seuraa erilaisilla deittisivustoilla silloin kun ovat jo sitoutuneet. Kuulun siihen vanhanaikaiseen ryhmään, jotka haluavat parisuhteessa vain sitä yhtä tiettyä henkilöä. Ja jos tekee mieli hakemalla hakea muuta seuraa, niin eikö silloin ole jotain vialla?

Petyin ja harmistuin kun minulle selvisi puolisoni pitäneen treffi-profiilia koko seurustelumme ja yhteiselomme ajan. Kyse ei selvästikään ollut edes asian unohtumisesta, sillä profiilia on käyty silloin tällöin päivittämässä. Jostain syystä tuo status vaan ei ollut milloinkaan päivittynyt sinkusta seurustelevaan. Jostain syystä tämä asia tuotiin minulle esille kun kerroin meidän olevan "erätauolla". Kai se antoi tutullenikin jonkinlaisen oikeutuksen kertoa missä mennään.

Miksi kertoa haluavansa sitoutua ja jakaa elämäänsä jos kuitenkin samalla kokoajan etsii jotain muuta? Jos ei ole varma tunteistaan, niin eikö sitä voisi sanoa suoraan sen sijaan että suunnittelee yhteistä tulevaisuutta ja elämää? Onko kyse siitä, että tahtoa rakastamiseen on, mutta sydän ei kuitenkaan ole täysillä mukana?

Luulen että noilla deittisivustoilla on paljon tällaisia miehiä ja naisia. Hakevat jännitystä elämään, tai testailevat viehätysvoimaansa. Tai ehkä eivät itsekään tiedä miksi seuranhakuprofiilinsa tekevät.

Olisiko tällainen suhteessa haku päällä oleminen niin yleistä, jos internettiä ei olisi olemassa? Luulen että ei. Netissä tuo on vain niin kovin helppoa, ja kiinnijäämisen riski lopulta pieni. Baareissa ja latotansseissa salaa seuran metsästäminen voisi olla jo paljon vaikeampaa, tai ainakin puoliso voisi paljon helpommin alkaa epäillä jotain "filunkia".

Jos suhde tuntuu tylsältä ja kaipaa elämäänsä jännitystä ja ihastumisen tunnetta, niin miksi on niin vaikeaa yrittää puhua siitä puolisolleen ja kenties korjata tilannetta siinä parisuhteessa? Tai jos tilanne tuntuu toivottomalta, niin eikö olisi reilumpaa laittaa peli poikki ja lähteä ihmissuhdemarkkinoille puhtaat jauhot pussissa?

Tai jos kyse on pelkästään uusien kavereiden hankkimisesta, niin voisiko asian ilmaista jotekin muuten kuin "sinkku etsii seuraa" tai "salaista seuraa luottamuksella"...

Ikävältä tuntuu kun silmälaput poistetaan, ja saa todeta itselle tärkeän ihmisen etsineen jotain koko yhteisen matkan ajan.