*Yksi yö jouluaattoon!*

Aatonaatto on kuulemani mukaan vuoden stressaavin päivä. Ainakin suomalaisille työntekijöille, jos uskotaan sykevälimittauksia. Ilmeisesti jouluun ladataan niin paljon odotuksia ja monenlaisia toivomuksia. Pitää olla tietynlaista ruokaa, pitää olla tietynlaisia lahjoja, pitää ehtiä sitä tätä ja tuota. Ja kaikki pitäisi olla mieluiten itse tehtyä. Ja jos ei itse valmista, niin sitten pitää suunnitella jouluvierailuaikataulut, pitää ehtiä kaikille mummoille ja mammoille, sekä tietysti ystävien luo... voi sitä kiireen määrää!

Hellittäkäähän hiukan. :)

Jouluaika on pidempi kuin yksi tai kaksi päivää. Miksi ei venyttäisi sitä vielä uuden vuoden ylikin? Ei juhla lopu aattoyöhön tai jouluaamuun... kyllä joulua voi juhlia vielä pidempäänkin - ihan sinne loppiaiseen saakka. Helpottanee myös sitä vierailurumbaa, kun ei tarvitse yhden päivän aikana ehtiä jokaiseen paikkaan. Ja miksi ruuat ja herkut on oltava itse tehtyjä? MIksipä ei tilaisi niitä vaikka paikallisesta pitopalvelusta tai muusta vastaavasta paikasta. Ei ole niin kallista kuin ensikuulemalta voisi kuvitella, ja stressin määrä puolittuu. 

Lahjojakin voi antaa monenlaisia - ehkäpä yksi hyvä idea voisi olla vaikka "aikalahjakortti". Anna aikaasi lahjaksi. Elokuvailta, yhteinen shoppailupäivä, illallinen, kuntosalikäynti, ulkoilupäivä jne.. Lahjakortin saa sitten käyttää milloin vain tulevan vuoden aikana - toki ajasta on sovittava etukäteen. 

Stressi pois, ja rauhoitu, tulee se joulu vähemmälläkin hääräämisellä! :)