Tänään alkaa uusi kirkkovuosi, ja samalla joulun odotus. Ensimmäinen adventti siis käsillä ja kirkoissa lauletaan Hoosiannaa.

                                                                                       adventti

Tänään saisi avata ensimmäisen luukun adventtikalenterista, mutta omalla kohdallani on käynyt niin hassusti, etten sellaista ole muistanut tai ehtinyt tänä vuonna itselleni hankkia. Yleensä joulun odotustani on ilostuttanut partiolaisten kalenteri sekä usein myös lähetyksen kalenteri. Vaikka aikuinen olenkin, eikä taloudessa ole lapsia, niin silti olisi kiva avata luukkuja... Minulla siis tuo adventtikalenteri kuuluu ryhmään "sellainen pitää ehdottomasti olla joka vuosi!".

Mietin jo, että josko tekisin oman pienen kalenterin tänne blogimaailmaan. Mutta mitä se sitten sisältäisi? Olisiko sillä joku teema? Siis joku muukin kuin hauska jouluinen kuva jokaiselle päivälle. Ehkä pääni pursuilee hyvistä ideoista kunhan ensin hieman herään paremmin... (mikähän siinä on, että pitää vapaapäivänään herätä ennen kukonlaulua vaikka saisi nukkua niin pitkään kuin vain kehtaa)

No entäpä sitten kun/jos saan idean kalenterin sisällöstä - muistanko tai ehdinkö tehdä jokaiselle päivälle oman luukun? Epäilys heräsi siksi, että on tämä blogi aina toisinaan painunut unohduksiin niin itseltä, kuin varmasti monelta muultakin :) 

Jospa teen niin, etten lupaa enkä vanno, mutta yritän. Jokainen luukku olkoon yllätys ihan jo siinä, että sellainen tänne ilmestyy!

 

27.11.

1. adventtisunnuntai

hoosianna

Hoosianna, Daavidin Poika. Kiitetty olkoon Hän joka tulee Herran nimeen. Hoosianna! Hoosianna...

"Hoosianna on alkujaan hepreankielinen huudahdus, joka varsinaisesti merkitsee "oi auta" tai "pelasta", mutta jota alettiin käyttää myös kuninkaille ja Jumalalle sekä erityisesti odotetulle Messiaalle osoitettuna riemu- ja ylistyshuutona."