Eiköhän tätä talvea ole ollut jo ihan tarpeeksi kauan. Nyt riittää. Kevättä seuraavaksi kehiin!

Muistelisin, että pysyvä lumi satoi maahan jo marraskuussa, sitä onkin sitten riittänyt sieltä asti enemmän kuin tarpeeksi. Lumia on tiputeltu katoltakin pariin otteeseen tämän talven aikana, ja lumien luomisesta en sitten puhukaan... Ikkunoiden edessä on puolitoistametriset vallit yhä. Pahimmillaan ikkunoista ei näkynyt yhtikäs mitään muuta kuin lunta. 

Aprillipäiväkin tuli ja meni, nyt eletään jo huhtikuuta. Pääsiäinen on tänä vuonna erikoisen myöhään, mutta siltikin voi hyvin olla, että vielä pääsiäisenä on lunta. Ja pääsiäisviikonhan päättääkin sitten vappu. Näinköhän sekin vietetään lumikasojen keskellä? Tulee jo sellainen tunne, että pelkää talven jatkuvan ikuisesti, vaikka järki sanookin, että kyllä se kevät sieltä vielä tulee.

Puoli vuotta talvea ja puolitoista kuukautta kevättä, kaksi kuukautta kesää ja puolitoista kuukautta syksyä. Tätäkö se nyt tulee olemaan?

No ehkäpä ei, luultavasti nyt on ollut poikkeuksellisia talvia kaksi peräkkäin.

Palatakseni vielä pääsiäiseen. Se on hassu juhla, jonka paikka vaihtelee kalenterissa melkoisesti. Kevääseen se nyt aina jotenkin osuu, mutta jos nyt verrataan tätä ja ensi vuotta, niin eroa on melkoisesti päivämäärissä. Tänä vuonna 1. Pääsiäispäivä on 24.4. Ensi vuonna se on 8.4. Laskiaissunnuntai oli tänä vuonna 6.3. kun ensi vuonna se on jo 19.2. Mutta niinhän se  on, että kun laskeskellaan juhla-ajankohdat kevätpäiväntasauksen sekä täydenkuun mukaan, niin tottakai se vaihtelee! (Pääsiäinen on kevätpäiväntasausta seuraavan täydenkuun jälkeinen ensimmäinen sunnuntai.) Aikaisintaan pääsiäistä voi siis tämän systeemin mukaan viettää 22. maaliskuuta ja viimeisimmillään 25. huhtikuuta... eli nyt ollaan siellä viimeisten päivien joukossa :)

Eli vielä odotellaan.. sekä kevättä, että pääsiäistä