Ärsyttää kaikenlaiset pikkuvaivat. Sellaiset, jotka eivät nyt suoranaisesti (vielä) vaikeuta elämää juurikaan, mutta muistuttavat jatkuvasti olemassaolostaan. Lisäksi sitä tuntee syyllisyyttää siitä, että valittaa niistä. ei vain osaa pitää harmistustaan sisällään, vaan valittelee lähimmilleen siitä kuinka kolottaa ja aristaa. Ehkä se johtuu osaksi siitäkin, ettei ole tietoa mistä nämä pikkuvaivat johtuvat.

Puranpa nyt sydäntäni tähän blogiin näistä vaivoistani, ehkäpä se vähentää "in-rel-life" valituksen määrää?

Viikon ajan olen herännyt aamulla siihen, että käsi on kipeä. Sormien nivelet ovat jäykät ja puristusvoima on heikkoa. Muutamassa nivelessä tuntuu painellessa aristusta ja tiettyjen sormien taivuttaminen tuntuu pahalta. Oireet helpottavat vähän päivän mittaan, mutta eivät kokonaan katoa. Kädet ovat minulle arka paikka, sillä ne liittyvät työhöni ja rakkaaseen harrastukseeni keskeisesti, siksipä kai kaikenlaiset käsiin liittyvät vaivat huolettavatkin.

Valkosormisuutta minulla on ollut lähes niin kauan kuin jaksan muistaa. Pakkasten ja kylmyyden hellittäessä valkosormisuuskin vähenee. Nyt sitten tilalle tulivat nämä niveloireet.. höh! Polvet tosin ovat olleet jo lapsesta saakka vähän kronaavat, pistävää kipua kun väärässä asennossa varaa painoa. Portaita on jännittävää nousta, kun ei tiedä missä kohtaa kipu vihlaisee.

Lisäksi olo on usein väsynyt ja voimaton sekä toisinaan nousee pientä lämpöä, joka saa olon tuntumaan sairaalta. Mitään flunssanoireita tms. ei kuitenkaan ole ollut. 

Mitäs vielä... aih niin, vaiva joka ei vaivaa muutoin kuin esteettisesti. Kantapäässä on ollut jo vuoden tai kaksi outo kova pahkura. Vähän niinkuin kananvarvas. Varsin outo ilmestys, muttei tosiaan vaivaa mitenkään. Ellei nyt sitten satu jalkoihin sellaiset kengät jotka osaavat hiertää juuri tuosta pahkuran kohdalta.

...sairasta sakkia.. vaiko vain luulotautista.. 

Ei oikein hotsittaisi lääkäriäkään vaivata. Vuosi sitten testailtiin reuma, muttei verestä mitään reumatekijää löytynyt. Mitäpä sitä nyt uudestaan testailemaan... plaah!