Minulta pursuaa ja tursuaa ihan yli... varmasti monikin asia, ja erityisesti vyötäröseudulta, mutta nyt en puhu siitä.

Olisi ihanaa jos olisi keittiössä sellainen kätevä jätepiste, jossa olisi oma lokero kaikelle. Olisi sekajäte, biojäte, pahvit/kartongit, metalli, lasi, ongelmajätteelle oma (no sitä nyt ei paljoa onneksi tule). Tietenkin paperille olisi mukava olla kätevä keräyspiste vaikka eteisessä. Tämän lisäksi pitää tietysti olla oma paikkansa palautuspulloille. 

Minun ongelmani vain on se, että minulla on pieni keittiö, pieni roskiskaappi ja koska keittiö on puoliksi avoin myös olohuoneeseen, ei tunnu mukavalta pitää siellä pieniä roskisämpäreitä pitkin lattioita. Roskakaappiin mahtuu juuri sekajäte- (vai pitikös sitä sanoa nykyään loppujätteeksi, eli se mitä ei mihinkään kierrätetä vaan poltetaan energiaksi mikä on poltettavissa) ja biojätepussit. Kartongit ja pahvit on pitkin keittiön tasoja ja metallit sentään omassa pienessä roskiksessaan (keskellä keittiön lattiaa). Pattereita on työpöydän laatikoissa ja milloin missäkin... paperikeräyskin tapahtuu eteisen lattialla ulko-oven vieressä olevaan kasaan. Lasipurkit pestään kyllä suurimmaksi osaksi myöhempään käyttöön, joten lasijätettä ei pääse oikeastaan syntymään. 

Sotkuista hommaa tuo lajittelu.

Pitäisi siis hommata suurempi koti, tai ainakin sellainen koti jossa olisi kätevämpi keittiö tai joku siivoushuone erillisine lajittelupisteineen. Näissä seitsemänkymmenteäluvun rivareissa ei selkeästi ole ajateltu jätehuoltoa (silloin ei lajiteltu). 

Jos nuo jätteet saisi edes kannettua päivittäin ulos omaan keräykseensä....

Tänä vuonna piti tulla voimaan määräys että kiinteistössä, jossa on vähintään kymmenen asuinhuoneistoa, pitää kerätä myös metallia ja keräyskartonkia. Tämä määräys ilahdutti niin kauan kunnes huomasin, ettei meidän taloon keräyspisteitä ilmesty. Meidän talossa on yhdeksän asuinhuoneistoa...