Testailin eilen siis näitä Ecoballs pyykkipalloja. Olen erittäin tyytyväinen tuloksiin!

Käytin pesukoneen kirjopyykki-ohjelmaa, ja säädin sitä niin että pesuaika oli n. 45min ja veden lämpötila 40 astetta. Valitettavasti huuhtelua ei voinut valta jätettäväksi pesuohjelmasta pois, mutta toisaalta kun pesuaika oli noin lyhyt huuhtelun kanssa, niin ehkäpä tuo ei haittaa.

Sen verran täytyy sanoa, että noiden pallojen poukkoileminen koneessa kuului selvästi. Hetken ehdin jo ruokaa keitellessäni miettiä, että nytkö se kone on sanomassa poks! Luultavasti hiukan suuremmalla pyykkimäärällä tuo ääniefekti ei ole niin suuri (minulla oli vain puolikoneellista tavaraa peseytymässä). 

No tuliko siis puhdasta?

Tuli! :) Vaatteet olivat puhtaita, tuoksuivat hyvälle (siis ihan vain puhtaalle) ja olivat pehmeitä. Heräsi tosiaan kysymys, miksi pesemme pyykkejämme kaikenlaisten myrkyllistenkin kemikaalien avulla, kun myrkkyvapaita, ihan yhtä tehokkaita, tapoja on olemassa? Tosiasiassahan nykypäivänä pestään lähes puhdasta pyykkiä, mitä nyt hentoa hienhajua voi paidankainalosta tuoksahtaa. Tahroja toki tulee aina, mutta niihin voi sitten laittaa hiukan tehokkaampia aineita paikallisesti. Yksi viisi vuotta paidassa muhinut kestotahra ei kyllä lähtenyt ecoballsienkaan mukana tulleella tahranpoistoaineella pois (nokitahra), mutta kokeillaan vielä sappisaippuaa, josko sillä lähtisi. Luulen tosin, että tuo tahra on jo enemmänkin paidan ominaisuus kuin jotain mitä voisi saada siitä pois...