Löysin ilokseni näitä pyykinpesuun tarkoitettuja ekologisia pyykkipalloja jo ihan lähimarketista. Olin jo pidemmän aikaa miettinyt, että pitäisi kokeilla niiden pesutehoa ja sitä luvattua pitkää käyttöikää (yksi pakkaus riittää 150 pesuun), nyt kun tavallisella kauppareissulla löytyi kaupan hyllyltä tämä tuote, niin pakkohan se oli ostaa.

Ecoballsin toimintatapa on perustuu siihen, että palloista vapautuu negatiivisia ioneita veteen laitettaessa. Ne nostavat vedden pH-arvon yli kymmeneen, jolloin vesimolekyylit aktivoituvat ja heikentävät vaatteen ja lian välistä sidosta (lika irtoaa vaatteista). Korkea pH-arvo tappaa myös kaikki bakteerit. Ecoballs-pallot ovat myös anti-allergeenisia ja sopivat loistavasti herkällekin iholle.Vaikeita tahroja, kuten marjatahroja, suklaata, kahvia tai verta pallot eivät poista, mutta ratkaisuksi tähän on olemassa loistava tuote - sappisaippua, jota sitäkin saa useimmista marketeista. Myös noiden Ecoballsien mukana tulee erillinen tahranpoistiaine.

Ainesosalista:

  • Anionisia pinta-aktiivisia aineita > 25 %
  • Kalsiumkarbonaattia > 29 %
  • Natriumkarbonaattia > 17 %
  • Natriummetasilikaattia > 4 %

Ainesosat luokitellaan kemikaaleiksi, mutta ne ovat paljon miedompia kuin tavallisissa pesujauheissa. Niitä ei myöskään pidetä myrkyllisinä eikä ympäristölle haitallisina. Ainesosat luokitellaan oksidimineraaleiksi ja ne ovat luonnossa hajoavia. EcoBalls-palloissa ei ole lainkaan optisia valkaisuaineita.

 

Vettä säästävää ohjelmaa ei voi käyttää näitä palloja käytettäessä, mutta huomattavaa on myös se, että erillistä huuhtelua ei tarvita, sillä pesupelleteistä ei irtoa mitään aineita jotka voisivat jäädä koneeseen tai vaatteisiin. Kuumia lämpötilojakaan ei tarvita, 30-60 astetta on sopiva pesulämpötila.

 

Tänään sitten testataan tuota kyseistä tuotetta. Toivon todella, että toimii vähintäänkin yhtä hyvin kuin tavalliset pesuaineet