Musiikkia työkseni ja harrastuksekseni tekevänä, minua kiinnostaa kaikenlainen musiikkiin liittyvä. Katsoinpa siis myös tätä Suomeenkin rantautunutta X-factoria. Ajattelin alkuun, kuinka mahtavaa on, että viimeinkin myös ryhmät voivat osallistua, eikä yläikäraja ole estämässä hieman kypsempää materiaalia osallistumasta.

Idea on hyvä, ainakin paperilla. Toteutus tuntuisi jotenkin ontuvan. Mikä on tämä X-ominaisuus jota nämä suomalaiset tuomarit etsivät. Ei ilmeisesti ainakaan laulutaito? Toisinaan valinnat tuntuvat erittäin epäloogisilta. Joku karaoke-tasoinen laulaja valitaan kehuilla mukaan (tuomarit ilmeisesti sulkivat tässä tapauksessa korvansa epäpuhtauksilta ja sävellajin puutteelta) kun taas selkeästi hyviä laulajia käännytetään pois tämän "x-ominaisuuden" puutteen takia.

Noin yleisesti ottaen päätökset ovat olleet ihan järjellä ymmärrettävissä, mutta viimeisin jakso sai kyllä ihmettelemään. Etsin jopa kyseisen sarjan formaattiselostusta netistä selvittääkseni onko tarkoitus löytää keskivertoja jotka mahdollisesti kehittävät taitojaan ilmiömäisiksi ja samalla jättää niitä parhaimpia pois. En kuitenkaan löytänyt formaatista sellaista kohtaa.

Täytyy siis vain tunnustaa, että oma käsitykseni lavakarismasta ja "siitä jostakin" on kovin erilainen kuin Lindalla, Gugilla ja Rennellä. Ehkäpä johtuen osaksi siitä, että itse arvostan suuresti myös sitä taitoa ja lahjakkuutta. Vai olenko tosiaan täysin puusilmä?

Kaipaisin tuomaristoon kyllä edes yhtä laulajaa... ehkäpä hyvä - vaikkakin vielä kehittymätön - laulumateriaalikin saisi hiukan enemmän arvostusta.