Ehdokasta etsimässä - tai oikeastaan tuntuu jo siltä, että olen oman ehdokkaani löytänyt.

Kun ehdokasasettelut alkoivat olla loppusuoralla, ajattelin ettei näistä vaaleista löydy oikein ketään jota voisin hyvällä mielellä äänestää. Ajatus oli, että jospa sitten vain keskityn varmistamaan, ettei kukaan sellainen jota en ehdottomasti haluaisi nähdä presidenttinä pääse tuohon virkaan. Kuten niin moni muukin, oli mielessä että jospa sitten vaikka Niinistö. Muistan hänet terävänä kaverina, joka tyylillä osallistui aikaisempaan presidenttikilpaan ja oli kova vastus silloiselle suosikilleni Haloselle. 

Presidenttiväittelyitä seurattuani alkoi kantani kuitenkin muuttua. Yksi ehdokas näytti hienoa esimerkkiä asiallisesta tavasta kommentoida ja tuoda omaa kantaansa esille. Kiinnostuin, ja aloin ottaa selvää tuosta ehdokkaasta. Yllätyksekseni huomasin, että hänellähän on jo mittavaa kokemusta kansainvälisestä työstä esimerkiksi rauhan saralla. Sanottiinpa jossain hänen olevan Suomen tunnetuin (ei eläkeikäinen) hahmo YK:ssa. Opin myös, että tämä ehdokas on perustanut Eduskuntaan ihmisoikeusryhmän ja tällaista työtä pidän suuressa arvossa.

Vieläkin emmin. Onko äänestäni hyötyä jos hyväksi kokemani ehdokkaan kannatus on minimaalisissa prosenteissa? Mitäpä jos "inhokkini" jostain kohtalon oikusta pääsisikin suoraan ensimmäiseltä kierrokselta presidentinistuimelle? 

Viimeaikaisten uutisointien perusteella näyttäisi nyt kuitenkin siltä, että jotain toivoa on. Mielesiseni ehdokas saattaisi jopa päästä toiselle kierrokselle tuoreiden galluppien perusteella. Ihmiset sittenkin oikeasti etsivät ehdokasta - tutustuvat ehdokkaiden kantoihin ja siihen miten ehdokkaat esiintyvät julkisuudessa. Ehkäpä edes poikkeava seksuaalinen suuntautuminen ei vaikuta enää niin paljoa ihmisten asenteisiin kuin ennen. 

Niin - voin siis sen tunnustaa. Toivoisin, että Haavisto asettaisi ainakin hyvän vastuksen Niinistölle. Näistä kahdesta toivon seuraavan Suomen presidentin löytyvän. Ja jos se on minun äänestäni kiinni, niin tuo ääni menee tammikuussa ehdottomasti Haavistolle.

Tämä CV vakuuttaa minut.