Olisikohan jo korkea aika poistaa joulukortit seinältä?

Nyt kun on ollut aikaa (pakkollista, eli sairastamista) oleskella kotosalla vähän enemmänkin, sitä huomaa pieniä asioita jotka ovat jääneet ns. roikkumaan tässä hektisen työputken aikana. Kuten nyt esimerkiksi nuo joulukortit tuolla seinällä. Pari kuukautta on mennyt varsin vauhdikkaissa merkeissä töiden osalta, ja kotona on käyty vain kääntymässä sekä nukkumassa jos sitäkään. Koti on kaaos.

Miten se onkin mahdollista? Jos et oleskele kotona, niin luulisi ettei se edes mene sotkuiseen kuntoon. Vaan taitaa olla juttu aivan toisin. Mitä vähemmän ehdit olla kotona, sitä kaoottisemmaksi se muuttuu. Ja itse ainakin kaipaan elämän hektisyydessä edes jotain selkeyttä.. edes sitten kotona.

Joulukortit seinällä, piparkakkutalo lahoaa tarjoilupöydällä ja ruokapöytä notkuu erilaisista "tärkeistä papereista". Pyykkivuori muistuttaa olemassaolostaan sekä vaatehuone on kuin pyörremyrskyn jäljiltä. Muutamia joulukoristeita lojuu siellä täällä, samoin kuin kaikenlaista muutakin pikkukrääsää. Huomaa tosiaan, milloin viimeksi on ehtinyt paneutua kodin ylläpitoon.

Loman alkaessa, on tunne että tekemisen puutetta ei tule olemaan. Toisaalta, nautin kotitöistä. Tai ainakin siitä tunteesta, mikä tulee noiden töiden jälkeen. Sielu lepää siistissä kodissa!

Kunhan tämä tauti selätetään, niin tartun toimeen...