Autoista ei ole kuin harmia... tältä ainakin tuntuu vahvasti juuri nyt. Käyttäisin mieluusti joukkoliikennettä ellei työajat olisi epäsäännöllisiä, outoihin aikoihin ja tämä syrjäseudun paikallisliikenne ei olisi niin kovin harvaa ja epäsäännöllistä. Säästyisi monelta harmilta. Näin ainakin luulen.

Pikkuhiljaa alkaa hermo mennä nykyisen ajopelini kanssa. Nykii, tökkii, pörähtelee ja potkii. Ensimmäisenä tulisi varmasti monelle mieleen ohjeistaa minua viemään autoni huoltoon. Vaan kas, hoksasin sen itsekin jokunen viikko sitten. Auto seisoi huollossa kolme päivää ja tuli samanlaisena takaisin. Ei sentään peritty maksua, kun autosta ei nimittäin mitään "korjattavaa vikaa" löytynyt. Siis nuo luettelemani harmit kyllä huomattiin, mutta missään ei tuntunut kuitenkaan olevan mitään vikaa. Minulla on siis töksy-auto!

Huoltoja on tehty säännöllisesti, niinkuin pitääkin. Öljyjä vaihdeltu ja muutenkin hellitty autokultaa, joka pitää minut leivässä. Ikää ja kilometrejäkään ei ole kertynyt juuri lainkaan, muutama vuosi ja alle 100.000 mittarissa. Hyvällä huolenpidolla pitäisi kestää vielä vuosia.. Harmi vaan, että siihen huolehtimiseen menee aivan tuhottomasti rahaa. Riittäisi niitä rahareikiä muuallakin. Mutta kun auto on oltava, jos haluaa töitä tehdä.  Ja töitä on tehtävä, jos haluaa pitää auton. Olisi edes toimiva auto.. työ sentään toimii jotenkin.

Ei auta siis muu, kuin tökötellä eteenpäin tällä koslalla vielä jonkun aikaa. Vaihtaakaan ei pysty. Ellei sitten voita jostain yllättäen rahaa. (mahdollisuuteni ovat melko pienet, sillä en lottoa enkä osta arpoja.) Kaupungille voisi valittaa joukkoliikenteen riittämättömyydestä, mutten usko että muutos tapahtuu ihan seuraavien kuukausien aikana. Jos koskaan.

..ja lopuksi tunnustus. Pidän aivan järjettömästi autolla ajamisesta... siis silloin kun auto kulkee sujuvasti ilman häiriöitä. Sisälläni asuu pieni moottorimaanikko. (harmi ettei mekaanikko). Haaveissa joskus ajella moottoripyöräkortti ja päristellä sitten kesät pitkin mutkateitä. Eli akuutti joukkoliikennehimoni johtuu siis vain turhautumisesta autooni, ei niinkään kestävään kehitykseen. Vaikka kestävän kehityksen puolesta aina toisinaan tulee huudeltua turuilla ja toreilla. Yritän tehdä tuplaten ekotekoja toisaalla, jotta voisin hyvällä omallatunnolla toisinaan ajella ihan muuten vaan ja huvikseen...